L12.12

De L12.12, de eerste polo

De L12.12 zal altijd speciaal blijven. Dit is het ontwerp waar alle andere polo’s op af zijn gekeken. Er heeft veel werk gezeten in dit ontwerp, het moest perfect zijn. De polo moest er elegant uit zien, maar tegelijkertijd ook functioneel zijn. Daarom zijn zo veel mensen er zo dol op.

De losse steek gebruikt in de L12.12 zorgt voor luchtigheidDeze polo was de eerste in zijn soort, maar niet alleen in model. Het materiaal was namelijk ook nog nooit eerder gebruikt. Het piqué katoen was licht en luchtig in vergelijking met het verstikkende wol. Het pique katoen word met een hele losse steek gemaakt, dit zorgde voor nog meer luchtigheid. De eerste L12.12 polo die werd uitgetest, werd gedragen door niemand minder dan René Lacoste zelf.

 

Net te wijd voor de man van nu, de L12.12

Deze polo mag dan wel het origineel zijn en ooit zo verbazingwekkend, maar nu wordt het poloshirt vooral gedragen in het gewone leven. En niet alleen meer om in te tennissen. De L12.12 was ontworpen om er elegant uit te zien en tegelijkertijd genoeg bewegingsvrijheid te hebben. Maar deze bewegingsvrijheid kwam deels door de wijdte. Nu zit er meer stretch in de polo’s, dus kan het wel een beetje kleiner.

 

Wie draagt de L12.12 dan nog?

Deze polo wordt nog volop verkocht, ondanks dat hij net iets te wijd is voor  de meeste mannen. Er zijn genoeg mannen die grotere maten dragen en daarvoor is deze polo juist heel fijn. Dan zie je er nog elegant uit, maar je hebt genoeg ruimte om je comfortabel in te voelen. En denk dan eens aan de mannen die al hun hele leven de L12.12 dragen, die gewend zijn aan al die extra ruimte die nu niet meer nodig is. En zou je dat echt moeten willen? Iemand die al zijn hele leven gewend is aan de ruimte van de L12.12, nu willen dwingen een strakkere polo aan te doen. Nee toch?