Lacoste

René Lacoste

René Lacoste, de man zelf. De tennisser op wereldniveau. Maar hoe is hij van topsporter naar een mode icoon gegaan? Om dat te beantwoorden, is het misschien wel handig om te weten wát de tennissers in die tijd droegen. Als je dat ziet, dan kan je wel begrijpen waarom hij de polo tot leven heeft gebracht. Om een beeld te geven, mannen die heen en weer aan het rennen zijn over een tennisbaan. En zo hard werken als menselijk mogelijk is. En wat hebben ze aan? Een pak. Geen sporterspak, maar gewoon een echt pak met een overhemd. Je kan je misschien voorstellen dat dat niet het lekkerste is om in te tennissen. Dat dacht René Lacoste ook.

 

De polo

Daarom ontwierp hij, samen met een goede vriend van hem in de modewereld, de polo. Maar wat is er nou zo speciaal aan de polo? Dat zal zijn hoe het sportiviteit uitstraalt, maar ook elegantie. Wat belangrijk was, want tennis was tenslotte een elegante sport. Ook belangrijk aan de polo, was de kraag die je omhoog kon zetten. Dit was als bescherming tegen de zon in de nek. En natuurlijk nog nooit eerder gezien op een shirt. Een echte uitvinding dus.

 

Lacoste

Dus de polo, samen met zijn iconische krokodillen logo, werden wereldberoemd. En het duurde niet lang totdat de hele wereld wist van de polo. En het hield niet op bij de polo. Lacoste ging door met het uitvinden met nog meer verschillende dingen die zijn sport konden helpen. En natuurlijk de sport van zijn geliefde vrouw, golf. Want zo groot was het verschil niet tussen de sporten. Het waren beide sporten van elegantie en weg gelegd voor de hogere klassen onder de samenleving. Wat vandaag de dag nog steeds zo is, trouwens. Dus zo werd een tennisser van wereldniveau een mode icoon.