Betere sportprestaties met Lacoste

Henry Lacoste, de Franse tennisser die de grondlegger was van het merk dat zijn naam draagt. Ontwierp zijn poloshirts omdat hij er genoeg van had dat de heren in zijn tijd moesten tennissen in kleding die daar helemaal niet geschikt voor was. We kunnen het ons nu vast niet meer voorstellen, maar de heren stonden vroeger in een lange pantalon en overhemd op de tennisbaan. Het partijtje tennis ging dan ook in een aanmerkelijk lager tempo dan nu het geval is. Dames waren toen nog lang niet op de tennisbaan te vinden, maar ook die speelden hun eerste partijen in aanzienlijk minder comfortabele kleding dan hun collega’s vandaag de dag. Mede daardoor zijn de prestaties aan het net tegenwoordig ook een stuk beter dan aan het begin van de vorige eeuw.

Topsporters dragen Lacoste
Lacoste is het merk van topsporters. Zij dragen de poloshirts graag om te laten zien dat ze van kwaliteit houden en de kleding van Lacoste kunnen waarderen. De stoffen die worden gebruikt ademen uitstekend en zorgen er dus voor dat je minder snel last hebt van transpiratievocht, hoe zwaar de inspanning die je pleegt ook is. Het wisselen van een shirt is dan ook niet vaak meer nodig, zelfs niet bij warm weer. De heren willen op het veld nog wel eens een shirt wisselen, maar voor dames ligt dat natuurlijk anders. Daarom is het fijn poloshirts te kunnen dragen die gewoon een hele wedstrijd mee kunnen.

De beste katoen
Katoen en polyester zijn stoffen die prima ademen en absorberen. Daarom worden ze vaak gebruikt voor het maken van kleding. Daar komt nog bij dat deze stoffen niet snel kreuken in de was. Het strijken van de Lacoste poloshirts is dan ook niet heel veel werk. Nu zullen topsporters dit niet zelf doen, maar voor amateurs ligt dit natuurlijk heel vaak anders. Of voor hun vrouw.