Sport

Het sporters verhaal achter het merk Lacoste

De meeste mensen weten dat het merk Lacoste iets te maken heeft met sport, maar welke? De eerste is vaak al snel geraden: tennis. René Lacoste heeft zelf meerdere prijzen gewonnen met tennis en is de coach van het Franse team geweest. De andere sport is golf. De vrouw van René Lacoste, Simone Thion de la Chaume, was 13 keer Frans golf kampioene geworden. Samen waren ze dus een erg sportief koppel, sportkleding is dan wel een vereiste. René Lacoste had al een paar jaar eerder zijn vriend Robert Geor"Alligator" René Lacoste zijn bijnaam leidde tot het wereldbekende logo dat de sport linkte met de modewereldge gevraagd of hij een krokodil kon ontwerpen. Dit was het begin van zijn wereldberoemde merk Lacoste. Doordat journalisten te horen hadden gekregen over een weddenschap met een koffer van krokodillenhuid. “Alligator” werd al snel zijn bijnaam en droeg het krokodillenlogo op veel van zijn kleding.

René Lacoste was zijn hele leven al een uitvinder, tennisrackets van vandaag de dag hebben we deels te danken aan hem. Ook zorgde hij voor een tennisbalmachine, zodat hij beter aan zijn techniek kon werken. De meeste tennisbanen hebben nu zo een machine staan. De volgende stap was zorgen voor een tennisoutfit die genoeg bewegingsruimte gaf, maar er nog steeds goed uit zag.

 

Welke stijlen gaat het dan om?

Het gaat hier om twee verschillende stijlen. De zogenaamde Performance lijn. Deze lijn is bekend om lekkerder te zitten tijdens het sporten. Dat komt omdat het hier om hoge kwaliteit ademende stoffen gaat. Samen met het technische design is dit de perfecte combinatie om te dragen tijdens het sporten.

De tweede lijn, is de Leisure lijn. Deze lijn is juist lekkerder te dragen tijdens het normale leven. Deze lijn is zo gemaakt om sportiviteit uit te laten stralen. Zo kan je er prima in rondlopen, maar toch voel je het comfort gemaakt voor sport.