Tennis

Hoe het allemaal begon

Het kledingmerk Lacoste is onlosmakelijk verbonden met de sport tennis. Dit komt doordat de vader van dit merk, René Lacoste, zelf een tennisser was. Hij was niet zomaar een tenniser. René Lacoste was een tenniser van wereldniveau. Hij speelde op belangrijke toernooien en won veel in zijn tijd als pro.

 

Maar als je gaat kijken naar de kleding die ze droegen in de tijd dat René Lacoste begon als tennisser. En vervolgens gaat kijken naar de kleding die ze nu dragen. Zie je behoorlijk wat veranderingen. Dit komt allemaal door één tennisser die vond dat het anders moest. Van nette pakken, met veel te weinig bewegingsvrijheid en niet te vergeten veel te warm. Ontwierp René Lacoste met een goede vriend de eerste serie aan polo’s. Voor de tennis sport was dit een enorme doorbraak. De polo was elegant genoeg om in te mogen tennissen, maar tegelijkertijd was het veel comfortabeler. Ze hadden de polo tot perfectie gemaakt en snel droeg bijna elke tennisser een polo van Lacoste. Of ze begonnen natuurlijk met het maken van hun eigen merken.

 

Tennis bij Lacoste

Tennis is nog steeds een groot deel van het merk. Samen met de andere sport golf. Het merk Lacoste sponsort dan ook veel van deze topsporters. Veel van hun hebben Alle kleuren waarin tennis gespeeld kan worden

belangrijke toernooien gewonnen en zorgen voor veel reclame voor Lacoste. Naast het sponsoren van individuele sporters, sponsoren ze ook toernooien. Zo is Lacoste aanwezig op veel van de grootste toernooien in zowel tennis als golf. Door nog steeds zo verbonden te zijn met hun sporten. Laten ze zien dat een combinatie tussen jezelf helemaal in het zweet werken tot je niet meer verder kan en zo toernooien wint. En het behouden van een elegante kledingstijl, die naast elegantie ook comfort en bewegingsvrijheid bied, een prima combinatie is.