Zonnebrillen

Sjaals en mutsen in de winter, zonnebrillen in de zomer

Natuurlijk is het niet echt zo dat je alleen in de zomer een zonnebril kan dragen. In elk ander seizoen kan natuurlijk ook de zon schijnen. In de zomer doe je alleen sneller een zonnebril op. Dus de meeste zonnebrillen zijn zo gemaakt dat er ook wat zomerse tinten naar boven komen. Dit kan liggen aan het model van de montuur, de kleur van je glazen of natuurlijk de kleur van de montuur. Zo zijn er verschillende factoren die jou aantrekken, of juist helemaal niet, tot een zonnebril.

 

Wat voor zonnebrillen staan mij?

Net als in elk ander kledingstuk zijn er ook bij zonnebrillen verschillende modellen. Alleen als je een dure (zonne)bril gaat kopen, zijn er vaak experts bij. Deze experts kunnen jou precies vertellen welke zonnebril op jouw neus moet staan, of juist helemaal niet. Ze geven je allerlei verschillende brillen om op te zetten, zodat jij zelf ook kan zien wat jou totaal wel of niet staat. Dan kom je uiteindelijk op een paar brillen die jou allemaal goed staan. Dan is het een kwestie van kijken naar welke jij het sterkste tot aan getrokken bent. Dat is meestal ook degene die jou toch het beste staat.

 

Hoeveel zonnebrillen heb ik nodig?

In principe heb je genoeg aan één zonnebril. Maar je kan het natuurlijk leuk vinden om verschillende zonnebrillen te hebben. Vooral als je er vaak eentje op je neus hebt staan. Ook hebben veel mensen ook nog een goedkope zonnebril er bij, om bijvoorbeeld mee naar het strand te gaan. Als je zonnebril dan kapot gaat of je raakt hem kwijt, dan is dat niet zo erg. Maar je kan natuurlijk ook een leuke kleurrijke zonnebril hebben voor in de zomer. En een wat donkere voor in de winter.