Het merk Lacoste is onlosmakelijk verbonden met sport

Sinds het begin in 1933 heeft Lacoste altijd tennis -en golfspelers aangemoedigd. Sinds 2017 is de Servische tennisspeler Novac Djokovic de ‘nieuwe croc’. Lacoste steunt verschillende getalenteerde spelers. Die vanwege de waarden die ze met het merk delen, de ‘lacoste spirit’ laten voortbestaan. In het team zitten onder andere Roberto Bautista-Agut, Dominika Cibulkovà, Pablo Cuevas, Alizé Cornet en Nicolas Mahut.

Deze krokodil zie je dus ook heel vaak tijdens golf

Lacoste als officiële partner van verschillende tennistoernooien

Sinds 1971 is Lacoste de officiële partner geweest voor het Roland-Garros tennistoernooi. Dit vindt ieder jaar plaats in het gelijknamige stadion. Het stadion, een symbool voor de Franse elegantie, werd in 1928 gebouwd om de Davis Cup overwinning van onder andere René Lacoste te vieren. Lacoste is sinds 2002 partner geweest van de ATP World Tour Finals, wat in Londen plaatsvindt. In 2015 werd Lacoste de officiële partner van de Miami open, gepresenteerd door Itaú. Deze grote samenwerking met een Amerikaans tennistoernooi toont aan dat Lacoste sterk verbonden is met de VS. Dit is tevens de locatie van een van de meest belangrijke overwinningen: de Davis Cup.

 

Lacoste en golf

De Lacoste familie heeft al heel lang iets met golf. René Lacoste, die zelf een enthousiaste golfer was, trouwde in 1930 met golfkampioen Simone Thion de la Chaume, die dertien keer de Franse kampioenschappen heeft gewonnen. Hun dochter Catherine is de enige amateur die de US Open heeft gewonnen en bevestigt dankzij haar vele andere overwinningen de passie die de familie voor de sport heeft. Lacoste steunt daarnaast een getalenteerde groep golfspelers, onder wie zich Daniel Berger, Cristie Kerr, Julien Quesne, Azaharra Muñoz, Benjamin Herbert en Charley Hull bevinden. De ambassadeurs van het merk Thomas Levet, Patricia Meunier-Lebouc en Jean van de Velde hebben meerdere wereldrecords op hun naam staan en dragen Lacoste poloshirts zowel tijdens de sport als in hun dagelijks leven. Lacoste is verder partner van het President’s Cup toernooi, Lacoste Ladies Open France en Open de France.